ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

original2_400

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και οι μικροί μας φίλοι περιμένουν κάτω απ’ τα στολίδια και τα πολύχρωμα φωτάκια τα δώρα τους. Μερικά παιδιά αυτές τις μέρες περιμένουν ένα ιδιαίτερο δώρο  που θα τους το φέρει ένας  στα κόκκινα ντυμένος Άγιος Βασίλης. Υπάρχουν όμως και τα παιδιά που ξέρουν πως αυτός ο Άγιος δεν έρχεται μέσα από τις καμινάδες και περιμένουν τους Άγιους γονείς να τους φέρουν το δώρο τους. Όσο και μερικοί από εμάς σαν παιδιά να πιστεύαμε στο Santa Claus is coming.., μεγαλώνοντας μάθαμε πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος Άγιος Βασίλης που μέσα σε ένα βράδυ μοιράζει δώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ιστορία του Άγιου Βασίλη έρχεται αλήθεια από την Καισαρεία

Η φήμη του ξεκίνησε το 1837 μέσα από ένα ποίημα ενός ιερέα, το << Μια επίσκεψη από τον Άγιο Νικόλα>> όπου καθορίστηκε η συνήθεια του Άγιου Βασίλη να προσγειώνεται στις οροφές των σπιτιών και να μπαίνει από τις καμινάδες με ένα σάκο  στην πλάτη γεμάτο παιχνίδια. Στην διάδοση του συνέβαλε το 1863 το περιοδικό Harper’s Weekly, όπου ο Thomas Nast ζωγράφισε τον Άγιο Βασίλη όπως τον ξέρουμε σήμερα. Στην συνέχεια ο Thomas έκδωσε  μια σειρά έργων του και μέσα σε αυτά συνέχιζε το παραμύθι του Άγιου κάνοντας λόγο για την γυναίκα του και τα ξωτικά βοηθοί του που έφτιαχναν τα παιχνίδια. 

αρχείο λήψης αρχείο λήψης (1)

Μετά από χρόνια την δεκαετία του 1930 η εταιρία Coca-Cola χρησιμοποίησε και διαφήμισε σε ολόκληρο τον πλανήτη τον χοντρούλη  Άγιο Βασίλη.

Μέχρι την δεκαετία του 1950 η φήμη του είχε φτάσει και στη Ελλάδα και έτσι σιγά σιγά μπήκε στο μυαλό των μικρών παιδιών.

images (1) images

Μπορεί η γιορτή των Χριστουγέννων να έχει περάσει σε εμπορικό στάδιο και ο Άγιος Βασίλης να μην υπάρχει και να αποτελεί μόδα των χριστουγέννων αλλά σίγουρα το συναίσθημα της αγάπης για τα κοντινά μας άτομα αυτές τις μέρες, μένει ένα διαχρονικό δώρο κάτω απ’ τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s