LET’S GO TO FASHION WEEK !

                      Resizer

Όλο αυτόν τον καιρό περιμένω να έρθει η στιγμή, για να πάω στο fashion week στην Αθήνα. Δεν έχω καταφέρει ,δυστυχώς, ακόμα να βρω πρόσκληση, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Ο λόγος που με κάνει να πάω σε μια τέτοια επίδειξη είναι επειδή μου αρέσει ο χώρος της μόδας και όλο το lifestyle με τα μοντέλα και τους σχεδιαστές, καθώς θέλω να παρακολουθήσω και τους ανθρώπους που θα πάνε εκεί. Τον τρόπο ντυσίματός τους, την συμπεριφορά τους, τις εντυπώσεις τους για τα ρούχα της νέας κολεξιόν.

Επειδή, όμως, ακούμε συνέχεια αυτήν την περίοδο ότι διεξάγεται εβδομάδα μόδας στο εξωτερικό, ας μελετήσουμε τι ακριβώς είναι αυτή η εβδομάδα.

Πρόκειται για μία εβδομάδα, δύο φορές το χρόνο, όπου  γνωστοί και μη σχεδιαστές συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές και παρουσιάζουν τις νέες τάσεις. Δηλαδή, νέα ρούχα, σχέδια, αξεσουάρ, χρώματα , που προτείνονται τις επόμενες περιόδους. Παρουσιάζονται εκκεντρικά ρούχα με έντονα σχέδια και συνήθως περίεργα. Ακόμη, χρώματα που θα προτιμηθούν και ρούχα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πωλητών. Επίσης, κάθε λογής μοντέλο συμμετέχει στην επίδειξη αναδεικνύοντας τα ρούχα.

αρχείο λήψης 69743-milan-fashion-week-2011

Οι εβδομάδες μόδας, όπως είπαμε, διεξάγονται δύο φορές το χρόνο. Η πρώτη τον Σεπτέμβρη / Οκτώβρη και η δεύτερη τον Φεβρουάριο / Μάρτιο. Σε αυτές τις περιόδους παρουσιάζονται οι τάσεις της επόμενης σεζόν, για παράδειγμα την περίοδο Σεπτέμβρη / Οκτώβρη θα παρουσιαστούν ρούχα για την άνοιξη του νέου έτους. Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο / Μάρτιο παρουσιάζονται για το φθινόπωρο / χειμώνα του επόμενου έτους.

Οι επιδείξεις φιλοξενούνται σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Οι πιο γνωστές είναι κατά σειρά η Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Λονδίνο, Το Παρίσι και το Βερολίνο. Αυτές οι πόλεις αποτελούν το ορόσημο της μόδας. Βέβαια, επιδείξεις γίνονται κατά καιρούς και σε μικρότερες πόλεις.

Ο κόσμος δείχνει ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την εβδομάδα μόδας, διότι έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα ρούχα διάσημων οίκων μόδας, όπως Dior, Dolce & Gabbana , Chanel. Ποιοι, όμως, είναι αυτοί που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές τις επιδείξεις ; Όλοι όσοι αγαπούν τη μόδα και πιστεύουν ότι θα κερδίσουν το κοινό και την αγορά με τα σχέδιά τους, παρουσιάζοντας τα ρούχα τους ανάμεσα σε γνωστούς σχεδιαστές και κορυφαίους οίκους μόδας. Στις παρουσιάσεις τηρείται το πρόγραμμα αυστηρά.

FASHION_WEEK_WED_01

Όσον αφορά τα άτομα που παρακολουθούν τις επιδείξεις αυτές, πρόκειται για επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν παρακολουθώντας τα ρούχα να ξεχωρίσουν τα καλύτερα κομμάτια, για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και ’’ απλοί θνητοί ’’ που αγαπούν τη μόδα και παρευρίσκονται στην επίδειξη, για να θαυμάσουν τον αγαπημένο τους σχεδιαστή. Διάσημα άτομα, ηθοποιοί, τραγουδιστές συγκεντρώνονται, επίσης, για να παρακολουθήσουν, αλλά και  για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στους φωτογράφους. Εσύ, τώρα, αν θες να παρακολουθήσεις ένα τέτοιο show και, δυστυχώς, δεν μπορείς έχεις την ευκαιρία να το παρακολουθήσεις online σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

th (1) th

Η άποψη μου είναι , ότι εκτός από τον τρόπο παρουσίασης νέων κολεξιόν, οι εβδομάδες μόδας αποτελούν έναν τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης, όπου άτομα με γούστο και αισθητική παρουσιάζουν τα δικά τους ιδιαίτερα ρούχα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s